Draagzak top 10

De 10 beste draagzakken van het moment – allemaal door ons beoordeeld op veiligheid, comfort, kwaliteit en design. We kunnen dan ook met zekerheid zeggen dat elk van deze draagzakken de top 10 hebben verdiend!

Beste draagzak top 10

Het maken van een keuze is al lastig genoeg. Precies om deze reden hebben wij een handige draagzak top 10 onder elkaar gezet. Deze top 10 is samengesteld op basis van ons eigen onderzoek. Dit is een combinatie van het testen van de producten, maar ook uitvoerig online onderzoek naar wat andere ouders van deze draagzakken vinden. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze top 10 bestaat uit veel van de meest verkochte draagzakken in Nederland.

De absolute nummer 1 draagzak!

Onze favoriet!

De Tula Free to Grow draagzak kan je gebruiken vanaf de geboorte tot dat je kind 20kg is. Je kan deze Tula draagzak dan ook als buikdrager én rugdrager gebruiken. Je kind wordt goed ondersteund door het ontwerp van de draagzak. Ook het draagcomfort van deze draagzak is goed dankzij de heup -en schouderbanden. De Tula Free to Grow draagzakken zijn beschikbaar in mooie prints, maar ook bijvoorbeeld in een linnen variant.

De rest uit de top 10

De Ergobaby Adapt draagzak is ontworpen om je kindje in de ergonomische M-houding te dragen op drie verschillende manieren: op je buik, heup of rug. De draagzak kan vanaf de geboorte zonder verkleinkussen worden gebruikt en is op negen manieren verstelbaar, zodat je deze kunt blijven gebruiken naarmate je kindje groeit. Extra's zoals een verstelbaar kussentje voor hoofd- en nekondersteuning en een opvouwbaar slaapkapje zorgen voor nog meer comfort. De draagzak is geschikt voor pasgeboren baby's tot peuters met een gewicht van 3,2 kg tot 20 kg en is erkend als veilig voor de heupontwikkeling van je kindje. Bovendien voorkomt de Ergobaby Adapt rugklachten bij de drager dankzij de verstelbare, opgevulde schouderbanden die je kunt kruisen voor een nog betere pasvorm.


De ByKay Click Carrier Classic is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke draagzak die huidvriendelijk en ademend is. Je kan deze draagzak aan de voorkant, op de heupen of achterkant dragen. De ByKay draagzak is eenvoudig te verstellen dankzij de banden. Ook de ByKay Click Carrier is te gebruiken vanaf de gebroorte totdat je kind ongeveer 2 jaar oud is. De stof voelt erg stevig aan, maar is niet zoals ander draagzakken stug. Deze draagzak is dan ook ideaal om mee te reizen, want je kan deze draagzak heel klein opvouwen. De schouderbanden en heupband zitten comfortabel en worden kruislings vast gemaakt. Dit zorgt voor een goede ondersteuning van je kindje en fijn draagcomfort.


De Ergobaby Omni 360 baby draagzak is een geüpdatete versie van de Ergobaby 360 draagzak en heeft een verstelbare zitting voor optimaal comfort en ergonomie in elke draagpositie. Je kan het rugpand ook verstellen voor extra nekondersteuning. De Ergobaby Omni 360 kan op vier manieren worden gedragen: op de buik met het gezicht naar de drager toe, heupdragen, rugdragen en op de buik met het gezicht naar voren. De draagzak heeft een opvouwbaar slaapkapje dat bescherming biedt tegen de zon en privacy geeft bij borstvoeding. De gevoerde schouderbanden en brede heupband zorgen voor optimaal draagcomfort.


De BabyBjorn Mini draagzak is een gebruiksvriendelijke draagzak, perfect voor pasgeborenen. Je kan deze draagzak dan ook het beste gebruiken in het eerste levensjaar van je kind. De draagzak is gemaakt van zachte materialen die comfortabel zijn voor de huid van de baby en biedt goede ondersteuning voor de rug, benen en heupen van de baby. Door het flexibele materiaal kunnen ouders de positie van de baby en de natuurlijke vorm an de rug makkelijk aanpassen. Dankzij het ontwerp van de BabyBjorn Mini draagzak wordt de nek goed ondersteund. Het is een ideale draagzak voor een wandeling of een slaapje en je kan je kindje zowel tegen je borst als vooruitkijkend dragen.


De Ergobaby Embrace is een draagzak die is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden aan zowel ouder als kind. Het kan vanaf de geboorte worden gebruikt en is ergonomisch ontworpen zodat de baby in een natuurlijke houding kan zitten die goed is voor de ontwikkeling van de heupen. De draagzak kan gemakkelijk worden aangepast naarmate de baby groeit en biedt de mogelijkheid om op de voorkant van de ouder of van hem af te dragen. De Embrace draagzak is gemaakt van zachte, gecertificeerde Oeko-Tex stoffen die veilig zijn voor de babyhuid. Met zijn M-positie ontwerp is deze draagzak perfect voor ouders die hun kleintjes comfortabel en veilig willen dragen en tegelijkertijd een gezonde heupontwikkeling willen bevorderen. Het ergonomische ontwerp van de draagzak zorgt ervoor dat het gewicht van de baby gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor het risico op schouder-, nek- en rugpijn voor de ouder wordt verkleind.

Verkrijgbaar bij

babypark.nl (€99,90)

De Tula Explore draagzak is ontworpen voor ideale ondersteuning van je kindje. Je kan deze draagzak direct gebruiken vanaf de geboorte tot de peutertijd. De Tula Explore heeft vier ergonomische draagposities, waaronder voor naar binnen gericht, voor naar buiten gericht, rugdragen en heupdragen. Met het eenvoudige systeem van twee gespen en een verstelbare tailleband kan de drager gemakkelijk aangepast worden aan verschillende dragers. De draagzak is uitgerust met gewatteerde schouders, een verstelbaar hoofdkussen, een bijpassende capuchon en een heupgordelzak voor gemak. Het is gecertificeerd door het International Hip Dysplasia Institute, wat zorgt voor een ergonomische M-vormige positionering voor de heupontwikkeling van de baby.


De Stokke Limas draagzak is een veelzijdige en verstelbare draagzak die gebruikt kan worden vanaf de geboorte tot 15 kg. Ook dit is een ergonomische draagzak en kan worden gedragen aan de voorkant, heup en op de rug. De Stokke Limas is gemaakt van een rekbare stof die het comfortabel maakt voor je kindje om in te bewegen. De schouderbanden zijn lekker breed en ook de brede heupriem met gesp en verstelbare borstband zorgen voor een gelijke gewichtsverdeling. Al met al zorgt dit voor comfort voor je kindje, maar ook voor jullie als ouders, want deze draagzak draagt erg fijn. De draagzak maak je makkelijk vast met de tailleband gesp en de schouderbanden maak je ook makkelijk vast.


Nummer 1 beste draagzak!

De Tula Free to Grow draagzak staat op nummer 1 in de beste draagzak top 10! In de top 3 liggen de draagzakken enorm dicht bij elkaar en zeker tussen de nummer 1 en 2 zit weinig verschil. De Tula Free to Grow draagzak staat op nummer 1 om een aantal redenen. Ten eerste is deze Tula draagzak lang te gebruiken, namelijk vanaf de geboorte totdat je kind 20kg is. Je draagt de draagzak tot 3.2kg aan de voorkant en daarna kan je er voor kiezen de draagzak op je rug te gebruiken. Ten tweede is deze draagzak erg comfortabel voor zowel kind en ouder. Deze draagzak geeft een goede ondersteuning en heeft een goede hoeveelheid opvulling. Ook zijn de schouderbanden aangenaam en het dragen voelt dan ook comfortabel. Als derde is deze draagzak de beste om het design. Deze draagzakken zijn beschikbaar in verschillende kleuren, prints en stofsoorten. Wij vinden dit simpelweg ook gewoon de mooiste draagzak! Samen met het comfort, is de Tula Free to Grow dan ook een verdiende nummer 1!

Zo bepalen wij de draagzak top 10

Om te bepalen welke draagzakken het tot de top 10 halen, kijken wij naar een aantal punten. Dit is gebaseerd op onder andere:

  1. Kwaliteit van de draagzak: de kwaliteit van de draagzak komt neer op een aantal punten. Namelijk de kwaliteit van het materiaal, de dikte van de opvulling, de naden en de algemene stevigheid van de draagzak.
  2. Draagcomfort voor kind: je kan kiezen voor de mooiste draagzak, maar als je kind er niet fijn in zit heb je er niks aan. Het draagcomfort komt neer op hoe fijn en stevig je kind in de draagzak zit. Tegenwoordig zijn de meeste draagzakken ergonomische draagzakken. Dit betekent dat bij het ontwerp van de draagzak goed is nagedacht over de ondersteuning van nek, heupen en benen. Je kind zit dus in de meest natuurlijke houding bij een ergonomische draagzak.
  3. Draagcomfort voor ouders: het draagcomfort voor ouders is gebaseerd op een aantal factoren. We kijken onder andere naar de kwaliteit, dikte en comfort van de heup en schouderbanden. Comfort betekent ook hoe makkelijk of juist moeilijk het is om de draagzak vast te maken. Bij sommige draagzakken kan dit nogal een lastige taak zijn.
  4. Design: het oog wilt ook wat en dat is waar het design komt kijken. We kijken naar de beschikbare opties, kleuren en prints van alle draagzak merken in de top 10. Naast het uiterlijk is ook de stofsoort belangrijk, je wilt namelijk niet dat je kindje het te warm krijgt en je een draagzak koopt zonder ademde stof.
  5. Beoordelingen van andere ouders: de eerste 4 punten zijn gebaseerd op ons eigen onderzoek, maar we vinden het ook belangrijk om de mening van andere ouders mee te nemen. Dit doen we op twee manieren: 1) panel en 2) online reviews. We maken gebruik van een panel waarbij we feedback vragen vanuit ouders. Ten tweede kijken we naar verschillende online reviews.

De beste draagzak is een ergonomische draagzak

Als draagzak expert zal het je niet verbazen, dat wij een enorme voorstander zijn van ergonomische draagzakken. Het is dan ook niet zo gek dat de draagzakken in deze top 10 allemaal ergonomische draagzakken zijn. Dit komt er op neer dat deze draagzakken een goede ondersteuning aan je kind bieden. Met een ergonomische draagzak wordt zowel de nek, rug, heupen en de beunen goed ondersteund. Je kan het verschil tussen een niet ergonomische draag en ergonomische draagzak dan ook snel herkennen. Het is belangrijk dat bij het dragen in een draagzak je kindje de beentjes om jouw lichaam heeft en de beentjes dus niet recht naar beneden hangen. Bij het laatste geval, kan je dus snel herkennen dat dit geen ergonomische draagzak is.

De top 10 babydraagzakken zijn uitgerust met diverse veiligheidskenmerken die specifiek zijn ontworpen om jouw kleintje te beschermen. Ze hebben verstelbare riemen en veiligheidssloten om ervoor te zorgen dat je baby altijd stevig en veilig vastzit. De draagzakken zijn gemaakt van ademende stoffen om oververhitting te voorkomen en veel van onze modellen zijn uitgerust met extra gevoerde schouderriemen voor extra comfort. Wat de veiligheidsnormen betreft, alle draagzakken in onze top 10 voldoen aan de strengste internationale veiligheidsnormen, waaronder de Europese norm EN13209-2 en de Amerikaanse norm ASTM F2236. Deze certificeringen garanderen dat de draagzakken niet alleen comfortabel en praktisch zijn, maar ook zeer veilig voor je kleintje.

Aanpasbaarheid is een essentiële functie van de draagzakken in onze top 10. De meeste modellen zijn ontworpen om met je kind mee te groeien, met verstelbare riemen en zitjes die kunnen worden aangepast aan de grootte en het gewicht van je kind. Dit betekent dat je dezelfde draagzak kunt blijven gebruiken terwijl je kind groeit, van pasgeboren tot peuter. Terwijl sommige modellen een minimum gewichtsbeperking hebben en daarom mogelijk niet geschikt zijn voor premature baby’s, zijn er ook draagzakken in onze lijst die speciaal zijn ontworpen om zelfs de kleinsten veilig en comfortabel te dragen. Voor grotere peuters bieden sommige van onze draagzakken extra ondersteunende functies, zoals een brede tailleband en gevoerde schouderriemen, om het gewicht van je groeiende kind beter te verdelen en je comfort te verzekeren.

Het materiaal van de draagzakken in onze top 10 is even divers als hun vele kenmerken. De meeste zijn gemaakt van duurzaam, hypoallergeen en ademend materiaal dat zacht is voor de gevoelige huid van je baby en tegelijkertijd stevig genoeg om de veiligheid te garanderen. Vaak zie je materialen zoals biologisch katoen, mesh of high-tech synthetische stoffen die zijn ontworpen voor duurzaamheid en comfort. Wat betreft onderhoud, de meeste draagzakken zijn machine wasbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn, zelfs als je baby graag knoeit. Sommige modellen hebben afneembare onderdelen om het schoonmaakproces nog eenvoudiger te maken. Het is altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen als het gaat om het schoonmaken en onderhouden van je draagzak om te zorgen voor de maximale levensduur.

Accessoires voegen extra gemak en functionaliteit toe aan de babydraagzakken uit onze top 10. Verschillende draagzakken komen met handige zonnekappen om je kleintje te beschermen tegen felle zon en UV-stralen. Dit is vooral handig als je veel tijd buitenshuis doorbrengt. Bovendien bieden sommige modellen ook regencovers om je baby droog te houden tijdens onverwachte regenbuien. Dit zorgt voor extra comfort en veiligheid tijdens alle weersomstandigheden. Daarnaast bieden diverse draagzakken ruime opbergzakken, ideaal voor het opbergen van essentiële items zoals luiers, doekjes en snacks. Dit betekent dat je alles bij de hand hebt terwijl je geniet van het dragen van je baby. De bijgeleverde accessoires variëren per model, dus het is belangrijk om alle details te controleren om de draagzak te vinden die het beste bij jouw behoeften past.

In onze top 10 babydraagzakken vind je draagzakken die geschikt zijn voor verschillende klimaten. Voor koudere weersomstandigheden hebben sommige draagzakken thermische voeringen en afneembare hoezen om je baby warm en gezellig te houden. Voor de warmere klimaten bieden enkele draagzakken stof die speciaal ontworpen is om koel en ademend te zijn. Ze bevatten ook vaak UV-beschermende zonnekappen om je baby te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. De ademendheid van de materialen is een cruciale factor, vooral in warme klimaten. Veel van onze geselecteerde draagzakken zijn gemaakt van lichtgewicht, ademend materiaal zoals mesh of biologisch katoen, die uitstekende luchtcirculatie mogelijk maken en oververhitting van je baby voorkomen. Echter, elk klimaat vereist een andere aanpak, dus zorg ervoor dat je een draagzak kiest die het best past bij jouw specifieke klimatologische omstandigheden.

Het is geweldig om te weten dat er ook draagzakken zijn die speciaal zijn ontworpen voor specifieke behoeften, zoals voor ouders met rugproblemen of voor degenen die graag lange wandelingen maken. Voor ouders met rugproblemen zijn er draagzakken die zijn ontworpen met ergonomische ondersteuningsmechanismen, zoals versterkte taillebanden en gevoerde schouderriemen, om de druk op de rug te minimaliseren en het gewicht van de baby gelijkmatig te verdelen. Aan de andere kant, als je een outdoorliefhebber bent, dan zijn er draagzakken die speciaal zijn ontworpen voor wandeltochten en andere activiteiten. Deze draagzakken hebben vaak extra functies zoals ingebouwde zonnekappen, regencovers, en veel opbergruimte voor essentiële items zoals water, snacks, en extra kleding. Ongeacht je specifieke behoeften, er is altijd wel een draagzak in onze top 10 die perfect aan jouw eisen voldoet!

Laten we beginnen met ByKay. Dit Nederlandse merk werd in 2005 opgericht door moeder Kay Poelen, die geïnspireerd werd om veilige, comfortabele en modieuze draagzakken te creëren. De kernmissie van ByKay is het creëren van producten die ouders helpen om hun kind dichtbij te houden, terwijl ze hun handen vrij hebben voor andere taken. Ze zijn bekend om hun kwalitatief hoogwaardige draagzakken die zowel veilig als stijlvol zijn.

Vervolgens hebben we Tula Free-to-Grow. Dit merk is opgericht door een echtpaar dat hun liefde voor babydragen en design combineerde om duurzame, ergonomische en prachtig ontworpen draagzakken te creëren. Tula’s filosofie is dat babydragen een noodzaak is, geen luxe, en dat ouders en baby’s gedijen bij de nabijheid die babydragen biedt.

Tot slot, Ergobaby. Opgericht in 2003 door Karin Frost, een moeder die op zoek was naar een draagoplossing die comfort en ergonomie combineerde. De missie van Ergobaby is om draagzakken te creëren die de ontwikkeling van de baby ondersteunen, terwijl ze ook comfortabel zijn voor ouders. Ze zijn een leider in de industrie en staan bekend om hun innovatieve, hoge kwaliteit draagzakken en andere babyproducten.

Zeker, draagzakken voor tweelingen of meerdere kinderen zijn een essentieel hulpmiddel voor ouders met meer dan één kleintje. Hoewel ze misschien niet zo gebruikelijk zijn als enkele draagzakken, zijn er enkele modellen in onze top 10 die kunnen worden aangepast om twee kinderen tegelijk te dragen. Deze draagzakken bieden vaak extra ondersteuningsfuncties om het extra gewicht comfortabel te verdelen, zoals gevoerde schouderriemen en brede, ondersteunende taillebanden. Uiteraard is veiligheid de hoogste prioriteit bij deze draagzakken, daarom zijn ze ontworpen met extra veiligheidskenmerken, zoals verstevigde gespen en verstelbare zitgebieden om ervoor te zorgen dat beide kinderen veilig en comfortabel zijn. Het is belangrijk om op te merken dat het dragen van twee kinderen in één draagzak extra kracht en uithoudingsvermogen vereist, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent met het extra gewicht voordat je deze optie kiest.

Onze favoriet!

De Tula Free to Grow draagzak kan je gebruiken vanaf de geboorte tot dat je kind 20kg is. Je kan deze Tula draagzak dan ook als buikdrager én rugdrager gebruiken. Je kind wordt goed ondersteund door het ontwerp van de draagzak. Ook het draagcomfort van deze draagzak is goed dankzij de heup -en schouderbanden. De Tula Free to Grow draagzakken zijn beschikbaar in mooie prints, maar ook bijvoorbeeld in een linnen variant.

De Ergobaby Adapt draagzak is ontworpen om je kindje in de ergonomische M-houding te dragen op drie verschillende manieren: op je buik, heup of rug. De draagzak kan vanaf de geboorte zonder verkleinkussen worden gebruikt en is op negen manieren verstelbaar, zodat je deze kunt blijven gebruiken naarmate je kindje groeit. Extra's zoals een verstelbaar kussentje voor hoofd- en nekondersteuning en een opvouwbaar slaapkapje zorgen voor nog meer comfort. De draagzak is geschikt voor pasgeboren baby's tot peuters met een gewicht van 3,2 kg tot 20 kg en is erkend als veilig voor de heupontwikkeling van je kindje. Bovendien voorkomt de Ergobaby Adapt rugklachten bij de drager dankzij de verstelbare, opgevulde schouderbanden die je kunt kruisen voor een nog betere pasvorm.

De Ergobaby Omni 360 baby draagzak is een geüpdatete versie van de Ergobaby 360 draagzak en heeft een verstelbare zitting voor optimaal comfort en ergonomie in elke draagpositie. Je kan het rugpand ook verstellen voor extra nekondersteuning. De Ergobaby Omni 360 kan op vier manieren worden gedragen: op de buik met het gezicht naar de drager toe, heupdragen, rugdragen en op de buik met het gezicht naar voren. De draagzak heeft een opvouwbaar slaapkapje dat bescherming biedt tegen de zon en privacy geeft bij borstvoeding. De gevoerde schouderbanden en brede heupband zorgen voor optimaal draagcomfort.

De BabyBjorn Mini draagzak is een gebruiksvriendelijke draagzak, perfect voor pasgeborenen. Je kan deze draagzak dan ook het beste gebruiken in het eerste levensjaar van je kind. De draagzak is gemaakt van zachte materialen die comfortabel zijn voor de huid van de baby en biedt goede ondersteuning voor de rug, benen en heupen van de baby. Door het flexibele materiaal kunnen ouders de positie van de baby en de natuurlijke vorm an de rug makkelijk aanpassen. Dankzij het ontwerp van de BabyBjorn Mini draagzak wordt de nek goed ondersteund. Het is een ideale draagzak voor een wandeling of een slaapje en je kan je kindje zowel tegen je borst als vooruitkijkend dragen.

De Tula Explore draagzak is ontworpen voor ideale ondersteuning van je kindje. Je kan deze draagzak direct gebruiken vanaf de geboorte tot de peutertijd. De Tula Explore heeft vier ergonomische draagposities, waaronder voor naar binnen gericht, voor naar buiten gericht, rugdragen en heupdragen. Met het eenvoudige systeem van twee gespen en een verstelbare tailleband kan de drager gemakkelijk aangepast worden aan verschillende dragers. De draagzak is uitgerust met gewatteerde schouders, een verstelbaar hoofdkussen, een bijpassende capuchon en een heupgordelzak voor gemak. Het is gecertificeerd door het International Hip Dysplasia Institute, wat zorgt voor een ergonomische M-vormige positionering voor de heupontwikkeling van de baby.

De Stokke Limas draagzak is een veelzijdige en verstelbare draagzak die gebruikt kan worden vanaf de geboorte tot 15 kg. Ook dit is een ergonomische draagzak en kan worden gedragen aan de voorkant, heup en op de rug. De Stokke Limas is gemaakt van een rekbare stof die het comfortabel maakt voor je kindje om in te bewegen. De schouderbanden zijn lekker breed en ook de brede heupriem met gesp en verstelbare borstband zorgen voor een gelijke gewichtsverdeling. Al met al zorgt dit voor comfort voor je kindje, maar ook voor jullie als ouders, want deze draagzak draagt erg fijn. De draagzak maak je makkelijk vast met de tailleband gesp en de schouderbanden maak je ook makkelijk vast.