Dragen en zindelijkheid

Hoe zit dat eigenlijk met dragen van baby’s en zindelijkheid? Deze vraag kregen we laatst van een geïnteresseerde websitebezoeker via de e-mail. Eigenlijk is dat niet veel anders dan je gewend bent met je kleine. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Als je kijkt naar de duur dat je gebruik kunt maken van een draagzak, dan kan dit variëren van 0 jaar tot ongeveer 3,5 jaar. Als je kijkt naar het onderwerp, dan is zindelijkheid ook in deze periode relevant. Doorgaans zijn kinderen met een jaar of 3 zindelijk, maar bij een uitschieter kan dit ook 5 jaar duren.

Indien je kijkt naar het dragen van baby’s dan valt daar direct al wat over te zeggen. In de basis vindt een baby het namelijk niet leuk om met een natte bips gedragen te worden. Dit geldt zowel voor dragen met de hand als gedragen te worden met een draagzak of draagdoek. Je zult merken dat wanneer je een baby draagt die net zijn of haar behoefte heeft gedaan, dat ze kenbaar maken dat ze het niet leuk vinden. De ene baby is er gevoeliger voor dan de andere, maar doorgaans houdt een baby er niet van om met natte billen rechtop te zitten, want die voelt dan nattigheid. 

Dit effect kan nog sterker zijn bij een wasbare luier. Want deze absorbeert minder en daardoor krijgt je baby eerder het gevoel dat er nattigheid is.

Hoe hier dan mee om te gaan?

Een magische oplossing is er niet voor dit probleem. Net als met de hand dragen, zit je kindje rechtop in een draagzak of een draagdoek. Dus dit zal het probleem niet wegnemen. Het beste is om je kindje te trainen naar de toilet te gaan ofwel zindelijk te worden. Je kunt hier bijvoorbeeld een gratis gids voor potjestraining voor doornemen, om te kijken hoe je daarmee moet beginnen. Je snapt uiteraard dat het even kan duren tot je kindje zindelijk wordt. Tot die tijd zal er niets anders op zitten, dan de pamper te vervangen.
Als je het handig vindt kun je de pampers eventueel meenemen in een luiertas.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *