Hoe knoop je een draagdoek?

Als je keuze is gevallen op een draagdoek, dan is het belangrijk om te weten hoe je een draagdoek goed om je kindje kunt wikkelen.

Op onze website vind je met name draagdoeken van ByKay. Zij bieden ook een goede video aan hoe je hun draagdoek moet wikkelen. Het is belangrijk je baby een M-houding te laten aannemen. De M-houding wordt ook wel kikkerhouding genoemd. Deze houding is vrijwel gelijk als een pasgeboren kindje die lekker bij je op schoot ligt. Om deze correcte houding te krijgen zijn de knietjes opgetrokken en komen de knietjes hoger dan het stuitje uit. Dit is net als een kikker; gehurkt en gespreide beentjes. De rug van je baby is dan rond en je kindje ligt comfortabel met zijn hoofdje tegen je lichaam.
Doordat je kindje tegen je aan zit, ondervindt je kindje geen rugbelasting.

Goed om te noemen is dat een draagdoek altijd passend te maken is, mits je voldoende doek hebt. Let hier op bij de aankoop. Het maakt dus niet uit of je kindje newborn is of al twee jaar.

Rechtop of liggend dragen

Tot slot willen we vermelden dat het vaak aangeraden wordt je baby rechtop te dragen (en niet liggend). Met een rechte houding blijft het eten goed in de maag. Daarnaast is de nek van je kindje recht en is het mondje vrij. Bij een liggende houding is er een risico dat het nekje van je kindje te ver gebogen wordt of je baby wegzakt in de draagzak en daardoor minder zuurstof krijgt. Er zijn echter genoeg mensen die liggend dragen, maar dit is aan een ieder om zelf te beoordelen of je hier comfortabel mee bent of niet.

Deze instructievideo toont ook alleen de rechte draaghouding.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.