Wat voor draagdoek past goed bij mij?

We gaan er vanuit dat je de optie om een draagzak te kopen al hebt overwogen en definitief het besluit hebt genomen om voor een draagdoek te gaan.

Als je het ‘bos’ van de draagdoeken betreedt, is het goed om allereerst te focussen op wat bij jou past. Er zijn ongetwijfeld draagdoeken die bij je passen, maar wat geeft nou de doorslag of het bij je past? Naar ons idee is dat breder dan alleen de looks. In dit artikel gaan we dit verder toelichten.

Wie gaat het kindje dragen

Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat draagdoeken verschillende lengte’s hebben. De draagdoek lengte die je nodig bent, hangt af van jouw eigen lichaamslengte- en breedte. Ga je alleen als moeder de draagdoek dragen? Of is het ook de bedoeling dat je man of vriend de draagdoek gaat gebruiken? Dan is het goed om te kijken of jullie ongeveer de zelfde lichaamsbouw hebben.

Ten tweede is het goed om stil de staan bij het design. Als je partner de draagdoek ook gaat gebruiken, is het wellicht beter om een neutrale kleur te kiezen in plaats van bijvoorbeeld roze.

Materiaal draagdoek

We schrijven binnenkort een apart artikel over de keuze van het materiaal. Het is namelijk een belangrijke eigenschap van een draagdoek. Als je kijkt naar het meest verkochte materiaal in de wereld van draagdoeken, dan is dat katoen. Katoen is echter niet katoen. Er zijn lage kwaliteit katoenen en hoge kwaliteit katoenen. Instap draagdoeken hebben zijn vaak gemaakt met een goedkopere katoensoort dan de duurdere draagdoeken. Dit kun je merken in het draagcomfort en de levensduur.

Kleur en design

We noemden eerder al dat het goed is om na te denken wie de draagdoek gaat gebruiken. Daarnaast is het goed om te stil te staan of het design en de kleur van de draagdoek bij je kleding passen. Dat gaat dan niet alleen om de kleren die je aan hebt op het moment dat je een draagdoek koopt, maar ook de kleren die je b.v. in de zomer en de herfst aan hebt.

Het zou zonde zijn dat je draagdoek koopt met hippe kleuren, die je vervolgens niet draagt omdat het niet goed te combineren is met je kleding. Uiteraard kun je ook een tweede draagdoek aanschaffen, maar daar gaat kostentechnisch niet voor een ieder de voorkeur naar uit.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.